друкувати


Легкоатлетичний скандал в Івано-Франківську

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-18 04:06:33
Заяви керівника Івано-Франківського міського управління спорту Віталія МАТЕШКА про те, що обласне управління недофінансовує легкоатлетів викликало хвилю обурення у обласних чиновників від спорту та тренерів.

На прес-конференції за участю заступника начальника управління спорту ОДА Любомира ПАСІЧНЯКА, голови обласного спортивного товариства "Гарт" Ореста ОКЛІЄВИЧА та провідного тренера дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву Михайла КРИВОНОСА журналістам довго розповідали про закулісні моменти звітно-виборчої конференції місцевої федерації легкої атлетики, яку зараз очолює пан Матешко.

- Ні про яке недофінансування легкої атлетики не може бути й мови, - розповів Коломия ВЕБ Порталу пан ПАСІЧНЯК. - Аж до 2012 року цей вид спорту буде одним із пріоритетних на Івано-Франківщині. Так визначило профільне міністерство. У 2008 році всі виступи наших легкоатлетів на запланованих календарних змаганнях були профінансовані". Тренер Михайло КРИВОНІС заявив, що як тільки він звертався по фінансову допомогу для спортсменів для поїздки на змагання, в обласному управлінні спорту не відмовляли.

Команди брали участь у чемпіонатах, кубках України, Європи. Прикарпатські легкоатлети принесли у скарбницю області більше сорока різнопланових медалей, із них 14 золоті. Уперше команда області зайняла четверта загальнокомандне місце серед українських команд. У 2009 вже проведено чотири легкоатлетичні чемпіонати області. Спортсмени за бюджеті кошти поїхали у Суми та у Ялту. Отож скандал вважається вичерпаним. Хоча, ймовірно, крапку на цьому наразі ще не поставлено.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі