друкувати


Луценко дозволить купувати пістолети

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-18 09:59:33
Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вважає, що заборона використання травматичної зброї не веде до зниження злочинності.

"А що призводить найчастіше до злочинів з використанням вогнепальної зброї? Насамперед, алкоголізм. Але ми ж не забороняємо горілку. Отже і заборона на зброю, ті ж травматичні пістолети, не веде до зниження злочинності", - сказав він в інтерв'ю газеті "Сегодня", повідомляє Газета.ua.

"Я відповідаю: сьогодні на руках у населення легально знаходиться більше 800 тисяч "стволів". Це різна зброя - мисливська, бойова, травматична, газова... І щороку ми видаємо ще більше 50000 дозволів на зброю. Це призводить до істотного збільшення злочинності? Об'єктивно - ні", - заявив Луценко.

Кажучи про ситуацію з впровадженням травматичної зброї, він відзначив: "Пістолети пройшли експертизу - їх постріли не несуть смертельного результату. Проект постанови, підготовлений МВС, пройшов Мінюст і незабаром буде розглянутий на Кабміні".

Крім того, він проінформував, що право купувати травматичну зброю отримають ті співгромадяни, які пройдуть медичний огляд, не мають судимості і проблем із законом, а також закінчать спеціальні курси з володіння зброєю при місцевих підрозділах МВС.

Також МВС має намір запропонувати на розгляд парламенту питання про збільшення адміністративних штрафів за самогоноваріння, проституцію та хуліганство, каже Луценко.

"Сьогодні штраф за самогоноваріння - 150 гривень, що просто несерйозно. Потрібно збільшувати, можливо, і в 10 разів. А як інакше боротися з алкоголізмом і побутовим пияцтвом? На селі процвітає самогоноваріння, у великих об'ємах. І це призводить до значної кількості тяжких злочинів на ґрунті пияцтва, зокрема вбивств", - пояснив Луценко.

Крім того, він висловився і за посилювання санкцій за проституцію. За його словами, Україна "на очах стає раєм для секс-туризму". "Особливо огидно, що процвітає педофілія і дитяча порнографія. Потрібно терміново посилювати боротьбу з цим. Але закон передбачає за це від 51 до 255 гривень штрафу - сміхотворна сума", - констатував глава МВС.

Також, на думку Луценко, слід підняти штрафи за хуліганство і дрібну крадіжку.

Обговорити на форумі