друкувати


Вогненна куля над Техасом

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-17 02:33:05
Вогненна куля, що бачили в небі жителі штату Техас в минулі вихідні, виявилася метеоритом, передало в понеділок агентство Associated Press.

Як пояснили у Федеральному авіаційному агентстві США (FAA), явище носило природний характер і не пов'язано з падінням уламків російського та американського супутників, що зіткнулися на орбіті 10 лютого. Невідомий техаський астроном в бесіді з агентством припустив, що метеорит був розміром з пікап і "мав твердістю бетону".

Повідомлення про вогненну кулю і громоподібні звуки почали надходити від жителів Техасу вранці в неділю. Поліція одного з центральних округів штату отримала так багато дзвінків від лютих громадян, що відправила вертоліт на пошуки впавшого літака.

Нагадаємо, раніше в FAA припустили, що незвичайне явище пов'язане з входженням у земну атмосферу уламків супутників Космос 2251 і Iridium 33. Космічні апарати зіткнулися з-за помилки в розрахунках на висоті приблизно 790 кілометрів над Сибіром і зруйнувалися, залишивши дві хмари космічного сміття. FAA виступила з попередженням пілотам літаків про можливе падіння фрагментів супутників, повідомляють Подробности.

Обговорити на форумі