друкувати


Викрадача автомобіля затримала галицька міліція

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-17 11:30:57
Років 15 зо тому подібні злочини не були рідкістю. Час від часу траплялося, що зловмисники з метою вчинення майнового посягання наважувалися зламувати масивні замки на гаражних воротах. Проте згодом цей спосіб незаконного проникнення в гараж став пережитком, оскільки злодії побоювалися бути спійманими на місці злочину.

Утім, 19-річний мешканець одного з сіл Галицького району напередодні вихідних днів мав неабияке бажання заволодіти автомашиною пенсіонера, тож парубка не цікавили жодні застороги. Близько одинадцятої ночі йому вдалося непомітно для стороннього ока зламати замки в гаражі, викотити автомобіль подалі від місця крадіжки і нарешті всістися за кермо. Але з цього часу виникли неочікувані проблеми: двигун ніяк не запускався. Неодноразові спроби завести «Жигулі» призвели до повного розрядження акумулятора, відтак стало зрозуміло, що без допомоги поїхати не вдасться. Звичайно, парубок не знахабнів настільки, щоби кликати когось на підмогу, але й повертатися додому з порожніми руками теж бажання не мав.

Залишивши викрадений автомобіль посеред вулиці, хлопець знову подався в гараж – цього разу накинув око на бензопилу. Уночі приніс її додому в сусіднє село і заховав у підсобному господарстві. Щоправда, наступного дня зловмисникові довелося показувати свою схованку міліцейським оперативникам. Щодо затриманого порушено кримінальну справу. Дії зловмисника кваліфікуються одразу ж за двома статтями карного кодексу – крадіжка і незаконне заволодіння транспортним засобом. Цього цілком вистачить для того, щоб затриманий на певний час «відволікся» від напружених стосунків у сім’ї. Можна шкодувати за тим, що на початках дорослого життя біографія парубка буде заплямована засудженням. Однак інші люди також мають бути захищеними від злочинних посягань, повідомляє ЦЗГ УМВС України в Івано-Франківській області

Обговорити на форумі