друкувати


Два атомних підводних човни зіткнулися в океані

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-16 06:25:40
Британський підводний човен Vanguard та французький Le Triomphant, що мають ракети з ядерними боєголовками на борту, зіткнулися у водах Атлантичного океану на початку лютого. Постраждалих немає, проте міг статися витік радіації. Про це пише британське видання Sun з посиланням на неназване джерело у міністерстві оборони Великобританії.

Інцидент відбувся приблизно 3 або 4 лютого, у відкритих водах Атлантичного океану. У загальній складності на борту субмарин перебував 241 моряк, ніхто не постраждав. "Навряд чи міг статися ядерний вибух. Однак радіоактивний витік міг трапитися. У гіршому випадку ми б втратили екіпаж та боєголовки. Це була б національна катастрофа", – сказало джерело газети.

Минулої ночі Vanguard, на корпусі якої помітні вм'ятини та подряпини, був відбуксований на військово-морську базу Faslane у Шотландії, йдеться у повідомленні. У свою чергу, Le Triomphant, гідроакустична система якої отримала значні ушкодження, своїм ходом добралася до порту у місті Брест на заході Франції. Офіційний представник міністерства оборони Великобританії відмовився коментувати дії підводних човнів.

Джерело: ЛIГА БiзнесIнформ
Переклад: Андрій КАТРИН-МИХАЙЛЕНКО, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі