друкувати


В Коломиї відбулося розширене засідання колегії ДПА області

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-16 01:59:38
В Коломийській об’єднаній ДПІ відбулося розширене засідання колегії ДПА в Івано-Франківській області під головуванням керівника ДПА в області Валерія Олександровича Назарова. На засіданні розглядалися підсумки роботи податкової служби Прикарпаття з виконання бюджетних призначень за минулий рік та січень 2009 року та основні напрямки діяльності на майбутні періоди.

Загалом, податківці Івано-Франківщини 2008 рік завершили з хорошими показниками роботи. Торік до Зведеного бюджету області від платників податків Прикарпаття надійшло 2,9 млрд. грн. податків та зборів, з них до місцевих бюджетів - зверх одного мільярда - 1060,4 млн. грн, повідомляє Коломийська ОДПІ.

"Звичайно, такий високий результат не повинен заспокоювати. Як кажуть, втриматися на вершині важче, ніж її досягнути. Отже, наше основне завдання на сьогодні – закріпити всі досягнення та удосконалити напрацювання минулого року", - зауважив Валерій Назаров.

Під час засідання голова ДПА в області також зупинився і на вирішенні проблемних питань. Зокрема, пріоритетними напрямками роботи податківців у 2009 році Назаров визначив упередження та руйнування схем незаконної мінімізації податкових зобов’язань, ліквідацію збитковості підприємств, виявлення так званих "податкових ям" та зменшення податкового боргу. Акцентувалася увага й на якісному обслуговуванню платників податків та налагодженню з ними партнерських відносин. Адже наповнення дохідної частини бюджету – спільна робота податківців та платників податків. Результат цієї роботи в січні ц.р.- 183,9 млн. грн. податків та зборів, які контролюються податковою службою, надійшло до Зведеного бюджету, з них 74,7 млн. грн. отримали місцеві бюджети Прикарпаття.

"Ми вдало почали рік і маємо продовжити цю тенденцію – забезпечувати стабільне щомісячне виконання бюджетних призначень, не зважаючи на складну економічну ситуацію в державі. Впевнений, що в цьому нам допоможе належний рівень професіоналізму і послідовності у виконанні встановлених завдань, які будуть підкріплені високим рівнем виконавської дисципліни", - таким зверненням до своїх колег Валерій Назаров завершив засідання колегії.

Після засідання колегії начальник Коломийської об’єднаної ДПІ Світлана Лубоцька ознайомила начальників державних податкових інспекцій області з досвідом роботи інспекції щодо налагодження співпраці із суб’єктами підприємництва, органами місцевого самоврядування та умовами створеними для обслуговування платників податків та працівників податкової інспекції.



Обговорити на форумі