друкувати


Генеральна репетиція супертурніру

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-16 09:21:47
Василь Ткачук — людина шанована у нашому краї, Герой Соціалістичної Праці (найвища нагорода СРСР — прим. ред. для молодого покоління), Герой України. Хоч він і народився у Королівці, та майже все своє свідоме життя пропрацював у Підгайчиках, дарував свої сили, натхнення, розум, наснагу розвиткові села. Зваживши його працю на благо сільської громади, підгайчиківці вирішили вшанувати ім’я Василя Ткачука. З ініціативи Ярослава Рибчука, великого шанувальника спорту, тепер уже пенсіонера, а в минулому профспілкового діяча, начальника відділу внутрішньої політики РДА, у грудні минулого року на базі тутешньої загальноосвітньої школи відкрили школу настільного тенісу ім. Василя Ткачука. Цьому передувала тривала організаційна робота.

Ініціативу сільського ентузіаста підтримали і керівники підприємств, які розташовані на території Підгайчик. Так, генеральний директор ДП "Залучанський спиртзавод" Анатолій Далибожик закупив чотири тенісних столи і коштом підприємства провів відповідне освітлення в актовому залі школи. Долучилися до цієї шляхетної справи батько і син Балабаники, ПАФ "Вільна Україна", облаштувавши відповідно актовий зал: двері, сходи, лавки в роздягальню, меблева плита для столиків і лічильники рахунку. Якісне освітлення, котрого вимагає настільний теніс, облаштували Павло Мельничук, Василь Мартинюк, Степан Якубовський.

А в другу неділю лютого відбулась офіційна репрезентація школи настільного тенісу. Тут провели турнір на першість села на честь Василя Ткачука.

Поки гості збиралися, юні спортсмени вже розпочали змагання, адже турнір відбувався в чотирьох вікових групах: до 20 років (12 учасників), від 20 до 37 (7), 35—50 (6) і старші за 50 (7). На відкриття турніру прибули голова райради Дмитро Неміш, заступник голови райдержадміністрації Богдан Болюк, депутат районної ради Степан Балабаник, начальник відділу у справах молоді та спорту РДА Василь Козоріз, головний редактор "ВГ" Ольга Гаврилюк, заступник головного редактора "ВГ" Валентина Близнюк, директор школи Світлана Михайлюк, головний суддя змагань, ентузіаст настільного тенісу, кандидат у майстри спорту, депутат районної ради Василь Свірнюк, ініціатор і організатор тенісної школи і турніру Ярослав Рибчук.

У своїх виступах промовці відзначали вагомий вклад Василя Ткачука у розвиток села, бажали турніру з часом стати й обласним, дякували й меценатам, завдяки яким у Підгайчиках відкрився ще один центр дозвілля. Підняти прапор доручили Ярославові Рибчуку, а благословив таку форму спілкування отець Михайло Сметанюк, декан коломийський УАПЦ, який зазначив: і в Біблії записано, що молитва — це розмова людини з Богом, а після неї людям варто поспілкуватися і між собою. "Ласкаво просимо! Ласкаво просимо! — вся наша школа щиро промовля", — привітали всіх присутніх піснею учасники художньої самодіяльності школи.

Настільний теніс як один із найдемократичніших видів спорту, котрий і розвиває всі групи м’язів, і рухливий, і малотравматичний, незаслужено забутий на наших теренах. Та й у заліку до обласної спартакіади настільний теніс завжди тягнув показники району вниз. Тепер вже оправдані сподівання, що з його культивуванням на Коломийщині (зокрема, й у Сопові), наш район посідатиме гідне місце у спартакіаді, а вихованці шкіл братимуть участь у республіканських та міжнародних змаганнях.

Варто відзначити і високий рівень проведення турніру. Організатори змагань замовили медалі за призові місця, придбали для переможців подарунки, підготовили грамоти, кубок, який між собою мали розіграти переможці у чотирьох вікових групах. Його заслужено виграв Ярослав Рибчук. Переміг, як кажуть, досвід. Поскільки турнір на честь Василя Ткачука має стати традиційним, а наступного року вже буде щонайменше районним, то цьогорічний можна вважати генеральною репетицією такого супертурніру.

Автор: Олег ПРОСКУРЯКОВ
Джерело: Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі