друкувати


Костюми за народні гроші

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-14 05:11:32

Досягненням для культурної сфери області, незважаючи на кризу, є пошиття нових сценічних костюмів нові сценічні костюми для учасників аматорських народних творчих колективів з Верховинського, Городенківського, Долинського, Коломийського, Косівського, Надвірнянського, Рогатинського, Снятинського районів, селища Ворохта, міста Калуша та іванофранківського орекстру "Harmonia nobile".

Про це говорилося під час звітної колегії управління культури ОДА.

За кошти обласного бюджету в межах виконання місцевої програми "Про концепцію та Програму національного і духовного відродження Івано-Франківщини на 2006–2010 роки" виділили 700 тисяч гривень. Нове вбрання пообіцяли купити ще у 2005 проте обіцяне здійснили тільки тепер. За словами голови Івано-Франківської ОДА Миколи Палійчука, прикарпатці просили в держави виділити більше грошей на культуру. Але, на жаль, коштів так і не додалося. Тому з головою обласної ради Ігорем Олійником пан Палійчук прийняв рішення, що, незважаючи на фінансові труднощі, таки будуть підтримувати гордість карпатського краю.

До речі, окрім минулого року, востаннє подвижники сцени отримували нові костюми десятиліття тому. Деякі з початку свого заснування не бачили від влади ніякої допомоги і купували одяг самотужки та влітали в копієчку, бо, скажімо гуцульський чоловічий костюм для сцени коштує понад шість тисяч гривень.



Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі