друкувати


МОН інформує Генеральну прокуратуру про факти невиплати стипендій

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-14 02:01:29

За дорученням Міністра освіти і науки України Івана Вакарчука міністерство оперативно відслідковує усю інформацію, що надходить до міністерства чи поширюється у ЗМІ про факти невиплати стипендій вищими навчальними закладами та зміни в одноосібному порядку керівництвом навчальних закладів вимог до стипендіатів. МОН надає Генпрокуратурі всі дані для проведення оперативних перевірок діяльності зазначених вищих навчальних закладів.

"Керівники ВНЗ, які допустили порушення фінансової дисципліни щодо несвоєчасної виплати заробітних плат і стипендій, а також невиконання положень Постанови КМУ стосовно підстав для виплати стипендій, будуть притягнуті до суворої відповідальності", - запевнив заступник міністра освіти Петро Куліков, повідомляє Освітній портал.

З метою недопущення поширення неправдивої інформації щодо недофінансування ВНЗ, міністерство розповсюджує публічно інформацію про фінансування ВНЗ, підпорядкованих МОН за січень і лютий 2009 р.

"Міністерство освіти і науки в повному обсязі профінансувало видатки на виплату стипендій та заробітної плати за січень і лютий поточного року відповідно кошторисів навчальних закладів. Всі студенти отримають стипендію - це питання на особистому контролі міністра", - ще раз наголосив Петро Куліков.

Обговорити на форумі