друкувати


В США поміняли дизайн грошей

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-13 04:08:37

Дизайн монети, яка в США також називається пенні, не мінявся протягом останніх 50 років. Монетний двір казначейства США 12 лютого 2009 року ввів в обіг нові монети гідністю в один цент. Дизайн монети, яка в США також називається пенні, не мінявся протягом останніх 50 років, з тих пір, як на її аверсі був поміщений профіль 16-го президента країни Аврама ЛІНКОЛЬНА. Новий дизайн пенні був представлений до 200-річчя народження ЛІНКОЛЬНА.

Аверс пенні змін не зазнав, проте реверс був змінений. Новий пенні випущений в чотирьох варіантах дизайну реверсу. У одному варіанті зображений будинок, в якому народився Лінкольн, в другому - 16-й президент як лісоруб. У третьому варіанті реверсу присутнє зображення ЛІНКОЛЬНА перед будівлею Капітолія штату Іллінойс, а в четвертому - ЛІНКОЛЬНА перед наполовину побудованою будівлею законодавчих зборів США.

Відзначимо, що нова монета була введена в обіг не дивлячись на те, що вартість металу, з якого проводяться пенні вже набагато перевершила їх номінальну вартість.

Аврам ЛІНКОЛЬН народився 12 лютого 1809 року. У США він відомий як Великий визволитель. В молодості ЛІНКОЛЬН змінив декілька професій, включаючи листоношу, землеміра, човняра і лісоруба. У 1860 році він був вибраний першим президентом США від республіканської партії і став відомий як визволитель рабів. У 1861-1865 роках Лінкольн керував військовими діями в Громадянській війні, яка закінчилася перемогою над Конфедерацією, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі