друкувати


Мешканці Прикарпаття погрожують перекрити дорогу державного значення

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-13 02:56:57

Мешканці Долинського району погрожують перекрити дорогу державного значення, що веде на Закарпаття. Люди вимагають припинення закриття Вигодської міської лікарні. Протестувальників підтримують і місцеві медики. Наразі у лікувальному закладі функціонують лише два відділення. Інші, в тому числі Будинок матері і дитини, переведені у підпорядкування Долинської райлікарні.

Півтори роки тому у Вигоді дізналися, що на місці лікарні буде реабілітаційний центр для хворих на серцево-судинні недуги на 250 ліжок. Проте люди вважають, що це тільки прикриття, адже земля, де нині розміщена лікарня, очевидно, потрібна комусь із багатіїв. Кому саме - не знають.

Місце й інфраструктура тут справді непогані. Лікарня має власну котельню, добрий під’їзд, чимало господарських приміщень і навіть вертолітну площадку. У районі підозри вигодян спростовують і кажуть про доцільність існування реабілітаційного центру, адже тутешній клімат сприятиме одужанню та реабілітації сердечників. А те, що до району перевели окремі відділення, то це тільки для хворих краще - зможуть отримати якіснішу та фаховішу допомогу. Та й платити за опалення такого приміщення нині складно.

Але місцеві мешканці продовжують настоювати на своєму. Кажуть, що коли відділення переведуть до Долини, взагалі відмовляться від стаціонарного лікування. Бо про яку якісну медичну допомогу може йти мова у і так переповненій лікарні, куди ще може додатися додаткове обслуговування 22 тисяч жителів з 16 сіл Вигодського куща.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі