друкувати


"Дитячі" гроші пішли на "дорослі" витрати

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-13 11:03:38

Кілька днів тому в Долинський райвідділ міліції із заявою про крадіжку звернулася жителька одного з тамтешніх сіл. Жінка бідкалася, що зниклі 2 тисячі гривень – то чималі гроші для сімейного бюджету, до того ж ці кошти призначалися її малолітнім дітям.

Встановлюючи обставини, за яких було вчинено злочин, працівники міліції передусім з’ясували, що потерпіла насправді не так вже й переймалася долею своєї родини. Отримавши належну їй відповідно до чинного законодавства грошову допомогу на дітей, матуся не поспішила використати її на нагальні потреби сім’ї, а навідалася з "дитячими" грошима до місцевого кафетерію. Там, на думку заявниці, її й обікрали. Крім того, міліціонери довідалися, що у цьому закладі вона провела чимало часу у товаристві молодої односельчанки. Закономірно, що співробітники міліції перевірили її ймовірну причетність до крадіжки. І виявилося, що у тої саме нещодавно з’явилися гроші – дівчина повіддавала свої борги та ще й собі дещо придбала. Як мовиться, шило у мішку не заховаєш – 21-річна долинянка змушена була розповісти про несподівані "прибутки". Гроші вона поцупила, коли виходила на вулицю "подихати повітрям", накинувши на плечі подружчину куртку. Після цього з її кишені й зникли дві з майже семи тисяч гривень.

Зараз підозрювана у скоєнні крадіжки, схоже, шкодує за вчиненим. Добре б, якби каяття було щирим і не запізнілим. А от щодо потерпілої, то у зв’язку з тим, що сталося, відповідні органи зацікавилися питанням виконання жінкою материнських обов’язків, повідомляє ЦЗГ УМВС України в Івано-Франківській області.

Обговорити на форумі