друкувати


Польсько-український університет, ведуться переговори

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-12 06:07:19

Представники міністерств науки з Польщі та України обговорюють у четвер в Києві деталі створення Польсько-українського європейського університету. Місце розташування вузу в Польщі має знаходитися в Любліні.

У переговорах, які продовжуватимуться два дні, беруть участь міністр освіти та науки України Іван ВАКАРЧУК та представник польського міністерства освіти Єжи ДУШИНСЬКИЙ.

Крім цього у Києві засідає також група українських та польських експертів, котрі розробляють плани створення, діяльності і функціонування університету.

Відкриття вузу передбачала декларація про покликання польсько-українського університету, яку 28 березня 2008 року у Києві підписали прем’єр-міністри Юлія ТИМОШЕНКО і Дональд ТУСК.

Академічне співробітництво між Польщею та Україною розпочалося в 2000 році, коли в Любліні створено Європейський Колеґіум польських і українських університетів.

Це дидактично-науковий заклад, створений двома польськими та трьома українськими вузами. Українська молодь може поступати в аспірантуру в Університет Марії КЮРІ- СКЛОДОВСЬКОЇ, Католицький Люблінський Університет, Медичну Академію та Люблінську Політехніку. Навчання оплачує польська сторона.

Сьогодні в Когеґіумі навчається 59 аспірантів, повідомляє Польське радіо.

Обговорити на форумі