друкувати


Мільярди для польських горян

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-12 05:43:09

Протягом 2007–2013 років Польща отримає приблизно 87 мільярдів євро від Євросоюзу. Ці кошти будуть спрямовані на зростання конкурентоздатності польських продуктів, промислових товарів та на відкриття нових робочих місць.

Гроші надходитимуть на сім великих програм, серед яких чільне місце займає допомога гірським районам сусідньої країни. Як повідомили у сейміку Дольношльонського воєводства, ймовірно від 2014 року гроші потраплять до органів місцевого самоврядування та підприємств, що знаходяться на гірській території. Депутати від гірських регіонів все ж незадоволені таким розподілом коштів і наразі вимагають, аби для маленьких селищ та містечок було виділено більше грошей.

У зв’язку з цим, комісія політики і регіонального розвитку господарства Дольношльонського воєводства подала відповідне звернення до Ради міністрів. Незабаром отримали й відповідь, що коштів на розвиток гірських територій буде більше. Отож, окрім підприємців, гроші зможуть отримати місцеві фермери та власники сільських туристичних садиб. Їхня праця та покращення роботи стануть зараз пріоритетними. За словами окремих депутатів гірські території можуть отримати у 2014–2019 роках навіть ? 10 мільярдів.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі