друкувати


За порушення материнських обов’язків – 2 роки

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-12 03:05:55

Г.Сачек проживала з донькою в різних притонах Коломиї. Разом з іншими безпритульними горе-матір регулярно пиячила. Дівчинці вже 10 років, та вона жодного дня не відвідувала занять у школі. Дитина росла наче в джунглях, не знала, що таке смачно попоїсти, не здогадувалася про існування теплого одягу. Адже всі свої гроші мати пускала на алкоголь.

Також у жінки була забава – під дружній регіт таких же, як вона, споювати доньку, причому абсолютно усвідомлюючи, що робить, у чому й зізналася на суді.

Проведена судово-психологічна експертиза встановила, що дитина внаслідок такого виховання деградувала. У дівчинки знизився рівень інтелекту, тепер їй буде важко наздогнати освітню програму.

Крім того, 31 жовтня минулого року Г.Сачек спільно з Ю.Луканюком розбили вікно в одному з будинків на вул.Костащука. Через вікно вона потрапила до будинку й відчинила зсередини двері своєму спільникові. Вони винесли з будинку мішок цукру, трохи цибулі й трилітровий слоїк з огірками.

На суді, який відбувся 23 грудня минулого року, жінка визнала свою вину в усьому, що скоїла. Це стало пом’якшувальною обставиною, і замість 3 років позбавлення волі Г.Сачек отримала 2 роки умовно, а також зобов’язана сплатити штраф.

Оперуповноважені відділу кримінальної міліції у справах дітей Коломийського МВ УМВС відправили малолітню дитину до обласного притулку, де мала перебуватиме впродовж трьох місяців. Згодом дівчинку влаштують до державного закладу інтернатного типу. Служба в справах дітей міської ради вивчає питання про доцільність позбавлення матері батьківських прав.

Автор: Олекса МЕЛЬНИК
Джерело: "Коломийська правда" для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі