друкувати


Прокуратура поновила розслідування смерті композитора ІВАСЮКА

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-11 11:41:49

Генеральна прокуратура України поновила розслідування причин і обставин смерті відомого композитора Володимира ІВАСЮКА, який начебто повісився в лісі поблизу Львова в квітні 1979 року. Про це повідомив начальник прес-служби Генпрокуратури Юрій БОЙЧЕНКО.

За його словами, "деякий час тому до Генпрокуратури звернулися сестри покійного, музиканта з тим, що вони не визнають факту суїциду". І 26 січня цього року розслідування поновили.

"Зараз створена невелика слідчо-оперативна група, буквально з кількох чоловік. Вона виїхала у Львів, проводить опитування свідків і таке інше. Є питання, на які треба дати відповіді, але перспективи поки неясні. Проте всі білі плями треба усунути", - сказав БОЙЧЕНКО.

Український поет і композитор Володимир ІВАСЮК - автор ста семи пісень, п'ятдесяти трьох інструментальних творів, музики до кількох спектаклів. 18 травня 1979 року його тіло було знайдене повішеним у Брюховицькому лісі під Львовом. Офіційна версія — самогубство. Але дана версія підлягала сумніву громадськості як у 1979 році, так і тепер. Проти офіційної версії свідчить те, що тіло ІВАСЮКА висіло з чемоданом у руці, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі