друкувати


МВС блокує доступ до порносайтів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-11 10:39:36

Департамент МВС з питань боротьби із злочинністю, пов'язаною з торгівлею людьми, уклав з компаніями, що надають послуги мобільного зв'язку угоди про блокування коротких номерів, через які порнографічні сайти пропонують оплачувати доступ до своєї продукції. У компаніях "Київстар" і МТС факт співпраці з МВС підтвердили. В компанії "Астеліт" повідомили, що така домовленість існує з літа 2008 року, але з тих пір жодного звернення з міліції щодо блокування коротких номерів не надходило.

Заступник начальника департаменту МВС з питань боротьби із злочинністю, пов'язаною з торгівлею людьми, Олександр МЕЛЬНИКОВ:

"Органи внутрішніх справ домовилися з компаніями" Київстар ", МТС і ТОВ" Астеліт "(ТМ Life:)) про блокування коротких мобільних номерів, через які порнографічні сайти пропонують оплачувати доступ до своєї відеопродукції. Йдеться про номери, на які користувач, який бажає подивитися ролик порнографічного змісту, повинен відправити SMS. У відповідь йому надається платний код доступу для перегляду повної версії відео ", - зазначив чиновник.

"Співробітництво почалося зовсім недавно, однак вже зараз важко знайти хоча б один порносайт, короткий номер якого функціонує для українських абонентів. Блокування короткого номера відбувається за такою процедурою: спочатку виявляється інтернет-ресурс, що містить дані порнографічного характеру. Потім відбувається передача випадкових зображень і файлів з цього сервера в Національну експертну комісію з питань захисту суспільної моралі, за яким слідує отримання висновку про заборонений характер даних. Після цього МВС надає повний пакет документів оператору стільникового зв'язку з офіційним поданням про блокування зазначеного короткого номера ", - підсумовує Олександр МЕЛЬНИКОВ, повідомляють Подробности.

Обговорити на форумі