друкувати


Податківців "зустрічали" погрозами та лайкою

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-10 05:50:31

Відсутність ліцензії на право здійснення торгівлі алкогольними напоями та недотримання порядку проведення розрахункових операцій – ось ряд порушень, що виявили податківці під час перевірки одного з торгових закладів Рожнятівщини, натомість на свою адресу отримали погрози фізичної розправи та навіть убивства.

Податкові інспектори такої агресії не чекали. Діючи в правовому полі, ознайомили власницю крамниці (приватного підприємця) з направленням на право здійснення перевірки та пред’явили посвідчення працівників податкової служби, відтак приступили до виконання своїх безпосередніх обов’язків. Щоб не порушувати звичного режиму роботи магазину, перевіряючі зайшли до офісного приміщення підприємниці, де продовжили свою роботу - документальний опис виявлених порушень та складання акту перевірки. Окрім власниці крамниці до офісу зайшов також і її чоловік. Підійшовши до столу, за яким працювала податковий інспектор, той схопив протокол про адміністративне правопорушення та разом з іншими документами демонстративно їх порвав – не сподобалося чоловікові, що порушення про відсутність ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями описано в матеріалах перевірки. Затим перейшов у наступ – лаючись нецензурними словами, став погрожувати податківцям розправою. Не стримувало його навіть те, що одним з інспекторів була жінка.

Завершити перевірку працівникам податкової служби, не зважаючи на обставини, таки вдалося. А от за свої протиправні вчинки чоловікові підприємниці грозить чималий штраф або й позбавлення волі строком до 4-ьох років. Адже за матеріалами відділу по боротьбі з корупцією в органах ДПС ДПА в області, прокуратурою Рожнятівського району проти нього порушено кримінальну справу. Наразі триває досудове слідство, повідомляє відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА в області.

Обговорити на форумі