друкувати


В центрі уваги – питання музейної діяльності

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-10 05:40:42

З метою координації роботи підвідомчих установ, вирішення проблемних питань їхньої діяльності, обміну досвідом їхніми керівниками, управлінням культури облдержадміністрації проведено нараду з керівниками музейних установ обласного центру.

В нараді прийняли участь начальник управління культури В.ФЕДОРАК (на фото), начальник відділу охорони культурної спадщини та музейної роботи А.Давидюк, директор Художнього музею М.ДЕЙНЕГА, директор краєзнавчого музею Я.ШТИРКАЛО, заступник директора музею визвольних змагань О.РОМАНІВ та ін. Розмова була цікавою і конструктивною.

Директор Художнього музею М.ДЕЙНЕГА повідомив, що впродовж 2008 р. музеєм проведено ряд цікавих акцій та виставок, в музеї постійно проводяться цікаві виступи музичних колективів з класичною програмою. Музей активно працює з громадськістю, збирає інформацію про місцевих творців пера. Найбільш бажаним для роботи музею є висвітлення його акцій у програмах місцевого телебачення. Музею вдалося дотриматися показників відвідуваності та проведення заходів. В наступному році музей святкуватиме 30-ти річний ювілей і до цієї нагоди планує подати на огляд глядачів нову експозицію.

Директор краєзнавчого музею Я.ШТИРКАЛО розповів про те, що заклад постійно є популярним серед відвідувачів Прикарпаття. В минулому році вдалося завершити реекспозицію літературного музею Прикарпаття, провести внутрішній ремонт приміщення ратуші, частковий ремонт музею у Верховині. Найбільш цікавою акцією музею був проект “Врятовані шедеври”, результатом якого повинен стати видання каталогу.

Заступник директора музею визвольних змагань Прикарпатського краю О.РОМАНІВ розповіла про те, що музей приймав активну участь у відзначенні 100 – річчя з дня народження С.БАНДЕРИ; провів реекспозицію музею в Старому Угринові; здійснив ремонт філії музею у Косові. Постійно експонуються різноманітні пересувні виставки, проводиться популяризаційна робота в закладах освіти. Заплановано провести наукову конференцію до відзначення 20-річчя початок розкопок поховань жертв НКВС в Дем’яновому лазі та річниці з часу відновлення Пласту в Україні.

Начальник управління культури облдержадміністрації В.ФЕДОРАК наголосив на посиленні контролю за дотриманням внутрішньої дисципліни в музейних установах, потребі особливої уваги до збереження фондосховищ; постійного висвітлення роботи музеїв в ЗМІ. Наради з представниками музейних установ області проводитимуться щомісячно.

Автор: А.ЧЕМЕРИНСЬКИЙ, головний спеціаліст із взаємодії з ЗМІ управління культури Івано-Франківської ОДА
Обговорити на форумі