друкувати


На Прикарпатті духовенсто і МНС будуть працювати разом

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-10 11:53:07

Днями у храмі Святого Івана Богослова Вищої Богословської академії Івано-Франківського єпархіального управління Української автокефальної православної церкви відбулося засідання деканального Собору. В його роботі взяли участь декани, священики та голови парафіяльних рад деканатів єпархії.

На засідання були запрошені і працівники Головного облуправління МНС. Керуючий обласного єпархіального управління УАПЦ Митрополит Андрій Галицький, окрім питань діяльності Церкви, звернув особливу увагу присутніх на проблему збереження найціннішого, що є в кожної людини – її життя.

Він зазначив: пожежа не зважає на релігійні конфесії, а виникає там, де є людська легковажність і байдужість до власної безпеки, тому настоятелі храмів повинні у своїх щоденних проповідях роз’яснювати парафіянам ту небезпеку, яку таїть у собі вогонь, закликати їх до безпечної поведінки в побуті та необхідності дотримання правил безпеки життєдіяльності.

Своєю чергою, виступаючи перед присутніми священослужителями, рятувальники МНС наводили конкретні факти пожеж, у тому числі в культових спорудах, та їхні трагічні наслідки. На засіданні йшлося і про належне забезпечення протипожежного стану церков, за що несуть відповідальність, насамперед, їхні настоятелі. За словами фахівців МНС, у регіоні щорічно фіксуються в середньому 3 випадки пожеж у храмах.

До речі, з початку цього року на Івано-Франківщині виникло вже більше 100 пожеж, внаслідок яких загинули 11 людей. Проте, попри постійні звернення МНС до населення щодо необхідності дотримання правил безпеки життєдіяльності, факти людських трагедій і далі мають місце. Хочеться сподіватися, що спільна співпраця МНС і духовенства допоможе зменшити кількість трагедій та вберегти храми від зазіхань нищівного вогню, повідомляє центр пропаганди ГУМНС в Івано-Франківській області.

Обговорити на форумі