друкувати


Друге народження Асоціації місцевих рад

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-10 11:07:47

Голова Верховної Ради України Герой України Володимир ЛИТВИН зустрівся з головами Івано-Франківської, Донецької, Дніпропетровської, Кіровоградської, Київської, Харківської та Чернігівської обласних рад на їхнє прохання.

Учасники зустрічі виступили з ініціативою щодо створення при Верховній Раді Асоціації місцевих рад, яка діяла раніше і яка б розвивала "конструктивну співпрацю між центральними і регіональними органами влади", працювала в напрямі розвитку регіональної політики, "аби мати зворотний зв’язок". Як зазначив голова Івано-Франківської обласної ради, член делегації України в Конгресі місцевих і регіональних влад Ради Європи Ігор ОЛІЙНИК, "створення Асоціації місцевих рад як координаційного органу при Голові Верховної Ради України на часі, оскільки в чинній системі рад обласні ради як представницькі органи забезпечують життєздатність країни знизу". А голова Донецької облради Анатолій Близнюк вважає, що створення Асоціації рад різних рівнів було б "новим підходом до вирішення "старих" завдань".

Принципи діяльності майбутнього об’єднання голів облрад мають грунтуватися на європейському досвіді розвитку місцевого самоврядування, вважають учасники зустрічі. Голова Верховної Ради погодився з доцільністю створення такого органу й інституцією її впливу на законотворчі процеси, а заодно вислухав пропозиції голів обласних рад з найпроблемнішого питання — формування та виконання місцевих бюджетів, повідомляє Галичина.

Обговорити на форумі