друкувати


ПУТІН готується відвідати Польщу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-09 04:46:12

Імовірно, вже на зламі травня-червня до Польщі прибуде прем’єр-міністр Росії Владімір ПУТІН – про це повідомляє на своїх інретнерних сторінках газета "Dziennik". Це буде перший офіційний візит ПУТІНА над Віслою від понад 7 років, коли, як президента – приймав його Алєксандер КВАСНЄВСЬКИЙ.

Уже цього тижня до Москви відбуде віце-голова Міністерства закрдонних справ Анджей КРЕМЕР, щоб встановити деталі візиту. З цією самою метою, у березні, російську столицю відвідає шеф польської дипломатії Радослав СІКОРСЬКИЙ.

Керівник уряду Дональд ТУСК уже близько два роки старається про поліпшення взаємин з Росією. За словами дипломатичних джерел – це стало можливим, позаяк Кремль доцінив "стриману" позицію Варшави під час січневого газового конфлікту між Росією та Україною.

Але не лише це схилило ПУТІНА до відвідин. Москва визнала, що спроба ізолювати Варшаву виявилася неефективною. Росіяни зрозуміли, що Польща має надто великий вплив у ЄС, отже не вигідно заморожувати стосунки з Варшавою – читаємо на інтернетних сторінках газети "Dziennik", повідомляє Польське радіо.

Обговорити на форумі