друкувати


"Матір міст руських" – Київ зустріне нового російський патріарха Кирила

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-09 09:55:16

Патріарх Московський і всієї Русі Кирило планує відвідати "матір міст руських". Свій перший закордонний візит патріарх Московський і всієї Русі Кирило планує здійснити в Україну. Про це він заявив у неділю в Смоленську, під час своєї першої після обрання пастирської поїздки.

"Я хотів би відвідати матір міст руських - Київ, нашу стародавню столицю і центр російського православ’я", - наголосив патріарх.

Після Києва, за словами глави РПЦ, він має намір поїхати до Калінінграду. Після цього він планує побувати у своєму рідному місті Петербурзі і помолитися перед мощами святого благовірного князя Олександра Невського, якого вважає своїм покровителем.

"За допомогою Божою я продовжуватиму все те, що я робив раніше, - подорожувати, молитися з людьми, служити, проповідувати, спілкуватися", - сказав патріарх Кирило і при цьому запевнив, що церква розмовлятиме з народом "зрозумілою мовою".

Як відомо, 1 лютого новообраний патріарх Московський і всієї Русі Кирило зійшов на патріарший престол і відтепер є главою Російської Православної церкви, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі