друкувати


Польща готується до головування в ЄС

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-08 05:09:29

До часу, коли Польща почне виконувати керівну роль у Європейському Союзі, залишається понад 870 днів – це буде у другій половині 2011 року.

Міністр Міколай Довґєлєвич, який відповідає за підготування президентської функції у Співдружності, відкрив інтернетну сторінку, де є інформація про хід роботи і про те, чим взагалі є головування в ЄС: "На цій сторінці будуть усі інформації про підготовку Польщі до охоплення керівництва в ЄС. Усі дані про можливості роботи в обслуговуванні цього процесу, будуть також інформації про тендери, які адміністрація організуватиме у зв’язку з президентством", повідомляє Польське радіо.

На інтернетній сторінці повідомляється також про те, який вплив на керування роботою Співдружності матиме схвалення Лісабонського трактату. Це дуже полегшило б завдання Польщі – вважає міністр Міколай Довґєлєвич: "У цей момент дуже багато неясних справ, тому що ми не знаємо, чи будемо виконувати президентську функцію на основі Ніццького трактату, чи Лісабонського трактату. А це матиме дуже серйозні наслідки, також бюджетні. Ці трактати означають зовсім інші завдання для президентської країни".

Інтернетна сторінка ще не представляє президентської країни в ЄС. Така буде відкрита у половині 2011 року.

Обговорити на форумі