друкувати


В Коломийському районі вшановують 20-річчя виводу військ з Афганістану

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-07 11:29:23

Урочисте зібрання з нагоди 20-ї річниці виводу військ з Афганістану відбулося в Народному домі м.Коломиї, в якому взяли участь голова Коломийської райдержадміністрації Михайло Вінтоняк, голова Коломийської районної ради Дмитро Неміш, міський голова Юрій Овчаренко, військовий комісар Олег Пархоменко, ветерани, воїни-інтернаціоналісти, студенти, учні, педагоги, представники громадськості, засобів масової інформації. Присутніх в залі поблагословили владики УГКЦ та УПЦ КП єпархій Миколай Сімкайло та Іоанн Бойчук.

Перед запрошеними зі словами вітання та шани виступив голова Коломийської райдержадміністрації Михайло Вінтоняк. Він закликав пам'ятати про тих, чиї тіла вернулися у цинкових трунах, тих, хто віддав найсвятіше в житті – юність, побажав сім'ям воїнів здоров'я, щастя, щоб ніколи не повторилась війна, а також подякував воїнам-афганцям за патріотичну роботу зі школярами, повідомляє прес-служба РДА.

Гучними оплесками аудиторія зустрічала голову обласної організації ветеранів Афганістану, уповноваженого у справах ветеранів в Івано-Франківській області, головного спеціаліста Кабінету Міністрів України, радника голови обласної державної адміністрації Юрія Купчія, який щиро привітав усіх зі святом, побажавши здоров'я, добра й любові хлопцям-афганцям віршованими рядками. На святковій церемонії голова Коломийської міськрайонної організації ветеранів Афганістану Йосип Тодорів вручив голові Коломийської райдержадміністрації Михайлу Вінтоняку і міському голові Юрію Овчаренку ордени "За доблесть і честь", голові Коломийської районної ради Дмитру Немішу – "За громадську мужність", заступникам голови Коломийської райдержадміністрації Мирославу Мацьківу і Богдану Болюку – медалі "За звитягу", "За громадську мужність", а сільським головам сіл Спас Олександрі Гоянюк, Нижній Вербіж – Марії Карпенюк, Ліснохлібичинському – Богдану Харуку, Воронському – Людмилі Козак, директорам загальноосвітніх шкіл с. Гвіздець – Любі Рибчинській, П'ядики – Віталію Костюку, Печеніжин – Мирославові Бодейчуку, ветерану педагогічної праці, мешканцю с.Гвіздець Михайлові Бальцію, педагогічному колективу Воскресінецької загальноосвітньої школи, директорові Народного дому с.Мишин Ганні Луцак – грамоти Української Спілки ветеранів Афганістану.

В районі систематично організовуються зустрічі воїнів-афганців з молоддю. Нагадаємо, що торік на фасадах загальноосвітніх шкіл в селах Воскресинці, П'ядики, селищах Печеніжин і Гвіздець відкрито меморіальні дошки загиблим в Афганістані Василю Козьменку, Миколі Сметанюку, Володимиру Палагіцькому і Степану Гнатюку. Такі дошки, безперечно, формують підвалини любові до Батьківщини, виховують гордість за своїх попередників, які є зразком патріотизму і відданості.

Присутні молилися за тих, хто не переступив поріг рідної оселі, хто не обійняв матір і кохану. Їх вшановано хвилиною мовчання. Голова міськрайонної організації ветеранів Афганістану Йосип Тодорів зі сльозами на очах дякував районній і міській владі за вагому допомогу, адже, за його словами, у вічність протягом двадцяти років відійшло 27, а минулого року 7 колишніх воїнів, а ті, що залишись живі, потребують моральної і фізичної допомоги.

Обговорити на форумі