друкувати


Котли на тирсі від тисменичан

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-06 07:37:50

Прикарпатські підприємці навіть у не найкращі та фінансово нестабільні часи не втрачають оптимізму. Вчора на базі колишньої сільгосптехніки у тисмениці презентували котли, що працюють на соломі, тирсі, дровах та паливних брикетах. Наразі новинка єдина в області.

"Наш виріб дозволить зекономити тепла та коштів більше 2,5 рази у порівнянні з газом, - розповідає винахідники Михайло МИКИТИНСЬКИЙ. - Окрім того вони екологічно безпечні та можуть обігрівати будь-яке приміщення".

Над створенням котла на альтернативних видах палива тисменичани працювали майже півроку. Новинку вже випробували, власники залишилися задоволені. Мовлять, що економія відчутна. Вартість котла, за словами пана МИКИТИНСЬКОГО, залежить від його продуктивності: чим більша площа опалювального приміщення, тим він дорожчий. Найдешевший виріб коштує сім тисяч гривень, найдорожчий - 42 котли.

Тисменичани запевняють, що ті, хто придбає котел, не матимуть проблем із сировиною, виробники новинки обіцяють забезпечити деревиною та відходами. Вони готові відкрити лінію із брикетування тирси й соломи. Також мають машини, котрі розчищатимуть ліси та оброблятимуть гілки для палива.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі