друкувати


Зекономити на... в’язнях?!.

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-06 12:11:05

Цього року фінансування Департаменту виконання покарань в Україні зменшено на 95 мільйонів гривень. Грошей на капітальні видатки взагалі не передбачені. Про це повідомили на нараді після комплексної інспекторської перевірки діяльності органів виконання покарань в області. Це означає, що у тюрмах та слідчих ізоляторах не буде фінансів ані на ремонти, ані на покращення умов тримання засуджених.

Проте працівники цих органів кажуть, що гроші зароблятимуть підприємства установ виконання покарань. Минулого року ці підприємства справлялися із зароблянням грошей добре. За 2008 рік ними було виготовлено продукції та надано послуг на суму майже сім мільйонів гривень. на майбутнє за гроші, зароблені ув’язненими планують будівництво нових або повну реконструкцію очисних споруд у 41 та 118 установах виконання покарань.

Загалом столичні інспектори роботою прикарпатців задоволені. Хоча й тут були виявлені певні недоліки. Та в порівнянні з іншими регіонами держави каральні установи Івано-Франківщини працюють вище середнього рівня. Найбільш втішним є те, що в області зменшується кількість ув’язнених.

А обласна влада, незважаючи на кризу, пообіцяла допомогти установам виконання покарань. отож цього року з бюджету Прикарпаття профінансують комплексну програму профілактики злочинності яка діятиме до 2010 року. На неї виділять 100 тисяч гривень.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі