друкувати


На Прикарпатті зменшується кількість ув'язнених

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-05 05:42:59

Минулий рік для установ виконання покарань був дуже вдалим: їхні потреби були профінансовані з держбюджету на 88 %. Натомість 2009 рік обіцяє бути важчим. На розширеній нараді управління державного департаменту України з питань виконання покарань в області говорилося про основні завдання, визначені на цей рік та про способи подолання фінансових труднощів.

Як показала комплексна інспекторська перевірка, діяльність обласних органів та установ виконання покарань досить ефективна. В управлінні держдепартаменту з питань виконання покарань заявляють, що на Прикарпатті зменшується кількість ув'язнених. З 2006 року тут реалізується державна програма покращення умов перебування засуджених, а в області запроваджено програму профілактики злочинності. Цього року на її реалізацію з обласного бюджету виділять 100 тисяч гривень.

Доповідачі повідомили присутнім, що державне фінансування цього року відчутно скоротилось, а капітальних видатків не передбачено зовсім, тому поточні ремонти та покращення умов утримування засуджених доведеться відкласти, або знайти інші джерела фінансування.

Частково у фінансових справах виправні установи можуть розраховувати і на власні сили. За підсумками їхньої виробничо-господарської діяльності за минулий рік для потреб краю було виготовлено продукції та надано послуг на суму майже 7 млн грн. Цього року зменшувати обсяги виробництва не збираються.

Крім виробничої діяльності, ув'язнені мають можливість розвиватися та розважатися. Тут діють гуртки художньої творчості, самодіяльності, обладнано спортивні майданчики. А головне, в'язні можуть розвивати свою духовність: для молитов обладнано спеціальні кімнати, на Коломийщині для в'язнів працює церква, а в івано-франківському слідчому ізоляторі збудовано капличку, повідомляє ОТБ Галичина.

Обговорити на форумі