друкувати


"Популярне" порушення - торгівля без ліцензії

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-05 02:51:11

Безліцензійна торгівля алкогольними напоями та цигарками є одним з найпоширеніших порушень, до якого вдаються місцеві підприємці. Принаймні, це засвідчують результати перевірок суб’єктів підприємницької діяльності, які здійснювали працівники регіонального управління Департаменту контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів ДПА в області.

Торік, спільно з працівниками податкової міліції, управління у справах захисту прав споживачів та відділу кримінальної міліції у справах неповнолітніх МВ УМВС в області таких перевірок було проведено 150. Результат - 131 порушення діючого законодавства в сфері обігу алкогольних напоїв та тютюнових виробів. Найбільш характерними з них є:

­ безліцензійна торгівля - 85 фактів;
­ торгівля алкогольними напоями вітчизняного виробництва за цінами нижчими від встановлених мінімальних роздрібних цін - 15 фактів;
­ торгівля тютюновими виробами за цінами вищими від максимально-допустимих - 12 фактів;
­ торгівля фальсифікованими алкогольними напоями, алкогольними напоями без марок акцизного збору або з підробленими марками акцизного збору - 11 фактів;
­ торгівля алкогольними напоями через РРО не внесені в ліцензію - 4 факти;
­ торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами особам, які не досягли 18 років - 2 факти.

За згадані порушення застосовано фінансових санкцій на суму 274,1 тис. грн, повідомляє ДПА в Івано-Франківській області.

Обговорити на форумі