друкувати


В українському футбольному календарі будуть зміни

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-05 02:11:33

У календарі весняної частини футбольного сезону в Україні можливі істотні зміни. Йдеться про те, що будуть перенесені терміни проведення матчів 18-го туру чемпіонату, а також вирішальних поєдинків Кубка країни.

"Я зараз не говоритиму про те, які саме зміни можливі у календарі. Вони будуть внесені з урахуванням інтересів команд, яким належить грати у Кубку УЄФА. У той же час, збалансовані інтереси і інших клубів. Незадоволених поки немає, але давайте дочекаємося рішення Виконкому ФФУ, за яким буде остаточний вердикт", – сказав генеральний директор Прем'єр-ліги Максим Бондарєв, якого цитує "Команда".

Відзначимо, що поєдинки у відповідь 1/16 фіналу Кубка УЄФА наші команди проведуть 26 лютого, у четвер. У чемпіонаті потрібно буде грати 28-го, а вже на 4 березня заплановані матчі 1/2 фіналу Кубка України.

При цьому у першості зустрічаються "Динамо" і "Металіст", а в кубковому турнірі – "Шахтар" і "Динамо". Ймовірно, у зв'язку з цим півфінал Кубка буде запропоновано посунути на кінець квітня. Може, дійде справа і до фіналу (13 травня), адже крім дати 1/2 фіналу потрібно передбачити і "вікно" для вірогідного додаткового матчу. Адже потрібно і про можливий "золотий матч" подумати.

Нагадаємо, згідно з результатами жеребкування 1/2 фіналу Кубка України, чинний володар трофея донецький "Шахтар" зіграє з торішнім фіналістом турніру і своїм одвічним суперником київським "Динамо". В іншому матчі зіграють харківський "Металіст" і полтавська "Ворскла", повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі