друкувати


Вибух газу на Косівщині

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-05 10:27:04

Низка вибухів газу, котрі минулого року мали місце на території України, ще раз підтвердила, наскільки небезпечною за неправильної чи недостатньо обережної експлуатації може бути ця звична для нас речовина. А вже з початку цього року газ встиг зробити чималої шкоди і на території Івано-Франківщини.

Як зазначають у ВАТ « Івано-Франківськгазі» тільки впродовж січня місяця в області зареєстровано 3 випадки аварійних ситуацій в газовому господарстві житлового сектору, внаслідок чого 2-оє людей отримали травми.

Останній стався днями на Косівщині. Ймовірно, через вибух природного газу, практично без даху над головою залишилося літнє подружжя із села Кобаки Косівського району. Вибух, що пролунав в їх будинку, був наче грім серед ясного неба. Спочатку, не зрозумівши що сталося, 74-літній господар оселі та його 70-річна дружина вибігли на подвір’я у чому були.

З переляку люди не відчули й холоду. Бажання було лише одне: врятуватися. А коли озирнулися на свій будинок, то не повірили власним очам: віконні рами та дверні полотнища повиривало зі стін, меблі, килими, посуд та речі домашнього вжитку – усе лежало на підлозі.

Наразі будинок перебуває у такому стані, що жити у ньому практично неможливо. Пан Микола із дружиною тимчасово проживають у сусідів. Газопостачання у постраждалому будинку та у декількох найближчих помешканнях поки що припинено. А причини вибуху наразі з’ясовують фахівці, повідомляє центр пропаганди ГУ МНС в Івано-Франківській області

>Обговорити на форумі