друкувати


Безкоштовному газу зась!

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-04 03:59:06

55 мільйонів 324 тисячі гривень заборгували прикарпатці постачальникам природного газу. З них 43 мільйони припадає на обласний центр.

Тільки за 2009 рік підприємства боргують 16,9 мільйона. а якщо сюди додати недоплату за минулі роки то картина зовсім невтішна. Проте в "Іванофранківськтеплокомуненерго" кажуть, що борг значно менший. Директор підприємства Арсен Блащук стверджує, що від 2006 до січня 2009 газовикам боргують 30 мільйонів гривень. Окрім того розрахунки за січень ще триватимуть до 10 лютого.

Посадовці все ж кажуть, що жарти із газовиками погані. Високі неплатежі можуть стати причиною припинення подачі газу Івано-Франківську. Інші натомість заспокоюють, кажучи, що є закон який забороняє відключати "Теплокомуненерго" в опалювальний сезон. Та у нас все може бути. І на закони ніхто не зважатиме. Адже були прецеденти коли під час чергування від енергії відключали навіть військові частини, створюючи доволі небезпечні ситуації.

Непроста ситуація із боргом населення. Чимало зі злісних неплатників доволі заможні люди. Маючи по кілька квартир та дорогі авто, чимало зі скоробагатьків боргує по більше як чотири тисячі гривень за тепло. Усього люди недоплатили 16 мільйонів гривень. На жаль, до великих боржників кардинальних засобів впливу не використовується.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі