друкувати


Поранений водій таксі зумів зв’язати пасажира

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-04 12:25:38

38-річний приватний таксист з Галицького району, погодившись у нічний час підвезти з одного села в інше захмелілого молодика, ніяк не сподівався, що після цієї поїздки опиниться в лікарні. На щастя, зараз його життю нічого не загрожує, оскільки ножові поранення не пошкодили внутрішніх органів. Тим часом правоохоронці вирішують питання про відкриття кримінальної справи щодо пасажира таксі, який за послуги з перевезення "розплатився" застосуванням ножа.

Як з’ясовано, 24-річний мешканець Галицького району, сідаючи в машину, навіть не задумувався над тим, що доведеться оплачувати проїзд. Під надуманим приводом, мовляв, треба на хвилинку зайти в магазин, він сподівався тихенько зникнути в темряві. Інша річ, що не звернув увагу на годинник. У пізній час крамниці були зачинені, тож слушної нагоди покинути таксі не випадало. Коли ж у місці призначення таксист сказав заплатити за проїзд 35 гривень, то пасажир попросив проїхати трохи далі.

На дорозі поблизу села Ворониці пасажир вже не приховував своїх намірів, зненацька накинувшись на водія. Щоправда, навіть після того, як двічі вдарив водія ножем, отримав гідну відсіч. Кремезної статури таксист спромігся відбитися і зв’язати пасажира. Викликати допомогу не було як, оскільки в цьому населеному пункті не працює мобільний зв’язок. На зворотному шляху чоловік таки додзвонився до своїх колег і міліції. Правоохоронці схильні взяти затриманого під варту.

Прикметно, що цієї ж доби працівникам міліції довелося втрутитися у ще один конфлікт між водієм таксі і пасажирами. У Долині затримано двох молодиків, які за надання послуг "віддячили" 60-річному таксистові кулаками. Затримані притягуються до відповідальності.

Тим часом звертаємо увагу працівників служби таксі щодо обачності у виборі клієнтів, особливо за умов, коли йдеться про поїздки у вечірній чи нічний час за межі міста. Якщо не впевнені у добропорядності потенційного пасажира, то краще в послузі відмовити, повідомляє ЦЗГ УМВС України в Івано-Франківській області.

Обговорити на форумі