друкувати


Сільські голови Коломийщини звітують перед громадами

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-03 03:46:12

Уже стало традицією в лютому проводити звіти сільських голів перед громадами, які довірили їм відстоювати інтереси села і його мешканців. Минулої неділі перед людьми мали слово сільські голови Підгайчиків, Сідлища і Жукотина. На зібранні у Підгайчиках був присутній голова Коломийської райдержадміністрації Михайло ВІНТОНЯК. На зборах у Жукотині був голова районної ради Дмитро НЕМІШ.

Сільський голова Жукотина Ярослав ЛЕСЮК (на фото) детально розповів людям про виконання бюджету сільської ради, про все, що вдалось виконати, а що доведеться перенести на пізніший час. Приємно було чути, що не було ще жодного року, аби сільрада не виконала доведений їй бюджет. За 2008 рік бюджет села навіть перевиконано – на 109 %. Цьогоріч Жукотин має взяти планку бюджету в сумі 59 тисяч гривень. Виконання цього показника найбільше залежить від сплати підприємцями за оренду землі.

Сільський голова розповів також, що найчастіше до нього звертаються люди з різними питаннями щодо транспорту, сільського господарства, зв’язку, освіти, охорони здоров’я, правопорядку, повернення грошових заощаджень. Не тішить статистика приросту населення в селі: торік народилось усього дев’ятеро дітей (причому, усі хлопчики), а померло 23 особи.

Із запланованого на рік вдалося здійснити чимало. Із 1 вересня справно курсує шкільний автобус, давня мрія школярів і їхніх батьків. Відкрито також довгожданий автобусний маршрут "Коломия–Богородичин" через Черемхів. Велика заслуга у цьому – районної влади. Єдине, із чим доведеться почекати – з ремонтом центральної дороги в селі. Хоча справа й тут не є безнадійною, поволі, спільними зусиллями вона зрушиться.

Люди в залі порушували також питання освітлення села, вивозу сміття, швидкої допомоги. Перед зібранням виступив голова районної ради Дмитро НЕМІШ, розповів про перспективи розвитку району, села Жукотина, відповів на запитання людей. Опісля відбувся звіт художньої самодіяльності місцевого Будинку культури.

Автор: Софія ОНИКІВСЬКА, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі