друкувати


Винахідник кубика РУБІКА створив нову головоломку

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-02-02 03:24:41

Винахідник суперпопулярне в 80-ті роки кубика РУБІКА, 64-річний угорський професор Ерно РУБІКА, вирішив вразити громадськість ще раз і створив нову головоломку. На думку експертів, нове творіння професора, можливо, буде користуватися таким же величезним успіхом, як це було з кубиком, повідомляє The Daily Mail.

Багато років мільйони фанатів кубики, винайдений професором РУБІКА, який зараз веде непублічний спосіб життя, бились над пошуком шляхів вирішення знаменитої головоломки. Останній світовий рекорд збирання кубика становить 7,08 секунд - його побив голландський підліток Ерік АККЕРСДІЙК. Всього стандартний кубик РУБІКА дозволяє виконати більше 43 мільярдів комбінацій при зборці.

Ймовірно, всі ці роки професор теж трудився, але за те, щоб створити щось більш оригінальне, привабливе і складніше, ніж кубик. Нова головоломка представляє собою прозорий шар, в якому обертаються ще дві прозорі кульки меншого діаметру. На цьому тижні головоломка буде представлена офіційно.

Девід Хедлі ДЖОНС, власник прав на випуск кубика РУБІКА на території Великобританії, заявив, що на його думку, новий винахід професора чекає така ж популярність протягом тривалого часу, як це було з кубиком.

Нова головоломка професора РУБІКА з'явиться у продажу у Великобританії вже в серпні 2009 року.

Як зазначає видання, швидше за всіх з британців кубик зібрав 16-річний Брендан МАКЕЛХІЛЛ - його рекорд становить 7,9 секунд. Найповільнішим збиральником кубики в Британії визнаний 45-річний Грем ПАРКЕР, який самостійно розгадує загадку кубика цілих 26 років - він, нарешті, зібрав його на днях, заробивши радикуліт, отримавши проблеми з зап'ясті і провівши сотні безсонних ночей, повідомляють Подробности.

Обговорити на форумі