друкувати


Коломийська РДА на передостанньому місці в області

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-01-31 09:44:52

Вчора, 30 січня, голова Івано-Франківської облдержадміністрації Микола Палійчук у присутності місцевих журналістів провів розмову з головою Коломийської райдержадміністрації Михайлом ВІНТОНЯКОМ (на фото) на предмет того, чому очолюваний ним район з 13 місця скотився на 18 за 56 економічними показниками, які моніторить головне управління економіки ОДА.

"Я дуже прискіпливо ставлюся до кожного показника, - зазначив губернатор. – Коломийський район - не серед гірших, там є виробництво, тому звертаю увагу на 5 показників, на які районна державна адміністрація може і повинна впливати".

Зокрема, йдеться про низький показник середньої зарплати - 1 159 грн, за яким Коломийський район на 17 місці. По області ця цифра становить 1 500 грн. З цього приводу голова РДА пояснив: 23% підприємств району виплачують зарплату, нижчу від прожиткового рівня. Проте, у порівнянні з 2007 роком, рівень середньої зарплати по району виріс на 40%.

На 18 місці Коломийський район за доходами місцевих бюджетів, має заборгованість і по сплаті за енергоносії. Михайло ВІНТОНЯК уточнив: "Якщо не рахувати 300 тисяч гривень заборгованості виправної колонії №41 села Товмачик, яка фінансується з державного бюджету, боргів ми не маємо".

Запитував Микола ПАЛІЙЧУК і про наповнення спецфонду районного бюджету, про використання благодійних коштів. Своєю чергою Михайло ВІНТОНЯК зазначив, що торік на Коломийщині здали 6 дитячих садочків, а за два останні роки - 10 дитячих дошкільних закладів; на поточний рік заплановано здати в експлуатацію ще три дитсадки.

Микола ПАЛІЙЧУК дорікав голові Коломийської РДА за відсутність будівництва дитячих стадіонів за спонсорські кошти. Михайло ВІНТОНЯК запевнив, що 4 сільські спортмайданчики "майже готові".

Розпитував голова ОДА про долю дітей-сиріт Білейчуків з села Воскресінці, батьки яких у грудні минулого року майже одночасно втопилися в місцевій гірській річці, яку переходили вбрід через відсутність мосту, знищеного липневою повінню (й досі без сполучення з центром села 25 хат, у яких більше десятка дітей шкільного віку, які, за нашими джерелами, через відсутність моста не відвідують місцеву школу. - ЗІК.).

З цього приводу Михайло ВІНТОНЯК сказав, що діти-сироти (найменшому 5 років. – ЗІК.) живуть у найстаршої сестри, яка має свою 10-річну дитину, яку виховує без чоловіка, і на яку оформлено опікунство за меншими сиротами. Район виділив 27-річній опікунці Світлані БЕРЕЗОВИЧ 30 тисяч гривень на утримання дітей.

Джерело: Телерадіокомпанія "НТК"
Обговорити на форумі