друкувати


У березні в Україні буде 3,5 млн. безробітних

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-01-30 03:40:05

На кінець березня в Україні буде 3,5 млн. безробітних громадян, повідомив заступник глави Секретаріату президента Роман БЕЗСМЕРТНИЙ. За його словами, цей прогноз експертів не враховує тих, хто нині працює за скороченим робочим днем або перебуває у відпустах за власний рахунок.

БЕЗСМЕРТНИЙ зауважив, що на сьогодні основним завданням для глав місцевих державних адміністрацій є робота з керівниками підприємств щодо мінімізації кількості громадян, яких звільнятимуть у зв’язку із припиненням роботи підприємств.

За словами губернатора Хмельниччини Івана ГАВЧУКА, якщо ситуація не зміниться, то працівники будуть виходити на страйки.

"Ви знаєте, у мене є бажання самому очолити страйк, якщо ми пишемо Кабінету міністрів про те, щоб вони переглянули питання рентабельності по продуктам харчування, а вони не реагують", - сказав він. Водночас, за словами ГАВЧУКА, розуміючи свою відповідальність, сьогодні місцева влада проводить роботу з профспілками, керівництвом підприємств щодо мінімізації наслідків кризи.

У свою чергу, голова Рівненської ОДА Віктор МАТЧУК зауважив, що ситуація сама собою не вирішиться, й уряд має вживати дієвих заходів.

"Воно само не розсмокчеться, навіть в анекдотах воно не розсмоктується, в житті – тим більше. Якщо нічого не робити, буде гірше, а якщо робити на шкоду так, як воно робиться зараз, то буде набагато гірше. Потрібно вживати рішучих заходів", - сказав МАТЧУК, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі