друкувати


Найбагатші спортсмени України

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-01-30 11:51:36

Андрій ШЕВЧЕНКО очолює список найбагатших спортсменів України. Газета "Жизнь как она есть" назвала найбагатших спортсменів – представників України. Серед спортивних багатіїв Віталій ПОТАПЕНКО, Володимир КЛИЧКО, Анатолій ТИМОЩУК.

Андрій ШЕВЧЕНКО, футбол. Шева встиг за роки гри у "Мілані" і "Челсі" сколотити непоганий статок. За неофіційними даними, футболіст заробляє до 13 млн. доларів у рік. Причому його зарплата приносить менше половини доходу. Левову частину доходу складають зйомки в рекламних роликах і різні спонсорські контракти.

Віталій ПОТАПЕНКО, баскетбол. Український легіонер в американській НБА одразу ж прижився там і регулярно виступав за "Клівленд", "Бостон" і "Сіетл". Потім перебрався в іспанський "Естудіантес". За 4 роки в США заробив 3,6 млн. доларів.

Руслан ФЕДОТЕНКО, хокей. Руслан – перший український хокеїст, який завоював найпрестижнішу нагороду США – Кубок Стенлі. Зарплата спортсмена в клубі "Піттсбург" – близько 2,5 млн. доларів.

Володимир КЛИЧКО, бокс. Бокс – теж справа вельми прибуткова. Тільки тут доводиться отримувати гроші не у вигляді зарплати, а як преміальні за бій. До речі, не всі вони йдуть боксеру. Отже остаточну суму розрахувати дуже і дуже складно. За один вихід у ринг український боксер отримує близько 2,4 млн. доларів.

Анатолій ТИМОЩУК, футбол. Перехід нашого півзахисника у петербурзький "Зеніт" позитивно позначився на його гаманці. У північній столиці Росії Анатолій заробляє близько 2,4 млн. доларів. Він є одним з найоплачуваніших гравців у російському чемпіонаті.

Олена БОНДАРЕНКО, теніс. Старша з сестер – лідер по заробітках в Україні серед тенісистів. За 2008 рік вона заробила ракеткою 581 тис. доларів. Не відстає від неї і молодша Катерина – 512 тис. доларів , повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі