друкувати


Новий Секретар фінансів США

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-01-30 11:11:35

Сенат США затвердив призначення Тімоті ГАЙТНЕРА на пост Секретаря [міністра] фінансів США. Раніше кандидатуру ГАЙТНЕРА схвалив Комітет з фінансів верхньої палати Конгресу США. Обидві палати Парламенту США не збентежила інформація про те, що Тімоті ГАЙТНЕР раніше ухилявся від сплати податків.

Як повідомляє Associated Press, в ході розгляду кандидатури ГАЙТНЕРА, який керував Федеральним банком Нью-Йорка, з'ясувалося, що в період з 2001 по 2004 роки він недоплатив $34 тисячі податків. Крім того, було встановлено, що він протягом трьох місяців платив зарплату помічниці по домашньому господарству, у якої закінчився термін дозволу на роботу у США.

ГАЙТНЕРУ довелося приносити офіційні вибачення за несплату податків, хоча до того моменту, коли ОБАМА назвав його кандидатом на пост Секретаря [міністра] фінансів, він уже погасив заборгованість.

Тімоті Франц ГАЙТНЕР народився 18 серпня 1961 року у Нью-Йорку, район Бруклін. Його батько, Пітер Ф. ГАЙТНЕР, очолює азійський напрямок Фонду ФОРДА [благодійна організація, що організована сім'єю знаменитого автомобільного магната]. Дід по матері Секретаря з фінансів ГАЙТНЕРА, Чарльз Ф.МУР, був радником 34-го Президента США Дуайта ЕЙЗЕНГАВЕРА.

Автор: Соломон ЛІБЕРМАН, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі