друкувати


Неповнолітні крадії

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-01-29 04:13:25

Напередодні співробітники коломийської міліції затримали місцевого підлітка, якого розшукували за підозрою у вчиненні одразу кількох злочинів. Зокрема, останнього разу хлопець "відзначився", викравши речі хатнього вжитку з помешкання у райцентрі.

Як правило, поцуплені речі неповнолітній зловмисник продавав, забезпечуючи себе коштами для проживання. Хлопець волів не підтримувати зв’язків з родичами, а з навчально-виховного закладу систематично утікав. Водночас товаришував з такими, як сам, шибайголовами, з котрими разом й вчиняв крадіжки. Приміром, як вже з’ясовано, наприкінці листопада він спільно з 16-річним місцевим мешканцем, як мовиться, прибрав до рук необачно залишений господарем у під’їзді будинку скутер. Моторолер міліціонерам вдалося відшукати у його нового власника аж у сусідньому районі.

А у грудні 14-річний коломиянин потрапив в поле зору правоохоронців за підозрою у крадіжці з крамниці. Разом зі старшим на три роки учнем профтехучилища уночі, розбивши вікно, пробрався до приміщення магазину та викрав понад тисячу гривень та продукти харчування. Старшого з затриманих хлопців було взято під варту, а молодшого не позбавляли волі з огляду на його вік.

На жаль, певну поблажливість хлопець не оцінив і належних висновків не зробив, наважившись на скоєння чергового злочину.

Після затримання злодійчука коломийські міліціонери, крім того, змогли розкрити вчинену у листопаді крадіжку з однієї з церков у райцентрі. З’ясувалося, що викрадення грошей зі скарбнички для пожертв – також справа його рук. Тоді з культової споруди зникло 2400 гривень. Враховуючи чималий кримінальний доробок юного коломиянина вирішується питання про застосування щодо нього іншої міри запобіжного заходу – тримання під вартою, повідомляє ЦЗГ УМВС України в Івано-Франківській області .

Обговорити на форумі