друкувати


В.ЮЩЕНКО вшанував пам’ять Героїв Крут

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-01-29 04:03:39

У День річниці бою під Крутами Президент України Віктор ЮЩЕНКО вшанував пам'ять Героїв Крут. Глава держави поклав квіти до пам'ятного знака Героям Крут у Києві на Аскольдовій могилі. У рамках заходу відбулася панахида по загиблим під Крутами.

У церемонії покладання вінків до пам'ятного знака взяли участь депутати Українського парламенту, представники центральних органів виконавчої влади, громадські діячі.

Президент України Віктор ЮЩЕНКО вірить, що День подвигу Героїв Крут матиме для України і для нашої армії найвище національне значення. Це він сказав сьогодні, у День річниці бою під Крутами, у своєму виступі перед курсантами та студентами вищих військових навчальних закладів. Віктор Ющенко наголосив на необхідності "глибоко продуманого та змістовного військового ритуалу вшанування цього Дня".

"День подвигу під Крутами – це наш справжній національний День Захисника Вітчизни. Він неминуче – це моє глибоке переконання – постане в серці кожного українського воїна і громадянина", – сказав Президент.

Глава держави зазначив, що підтримує ініціативи, які лунають вже давно, щодо державного встановлення такого пам'ятного дня. Та головне, підкреслив він, щоб такого статусу цей день набув силами людей, українства, нашої всієї громадськості.

"Безумовно, вагомішою, ніж воєнна, була ідейна перемога захисників Крут. Їхній подвиг сколихнув наш народ. Їхній приклад повів десятки тисяч людей, десятки наступних поколінь на боротьбу за Україну", – сказав Президент.

За його словами, як становлення Української Народної Республіки стало фундаментом української державності, так і героїзм воїнів Крут став початком і символом визвольних змагань українців за свободу у минулому двадцятому столітті.

"Крути – це не лише героїчна сторінка нашої історії. Це – приклад для живих. Це – перемога для майбутнього. Перемога сьогодення – це збереження нашого духу, ідентичності, нашої національної суті", – наголосив Глава держави. Він додав, що сьогодні ми маємо протистояти всьому, що загрожує вбити в кожному з нас українця, достойного громадянина, порядну людину.

В.ЮЩЕНКО у своєму виступі зазначив, що для нього символічно бути сьогодні серед військової молоді, з майбутніми та нинішніми оборонцями держави. Він наголосив, що Україна вже зробила висновок: аби боронити власну державу – необхідна високопрофесійна, дисциплінована, матеріально забезпечена українська армія. "Боєздатна, мобільна армія, здатна виконувати завдання в сучасних умовах, – це один з важелів, який зробить Україну впливовою і захищеною від небезпек державою", – сказав він, додавши, що працюючи над цим, ми також повинні увійти до демократичної та ефективної системи євроатлантичної безпеки, де є рівна відповідальність вільних народів один за одного.

У День подвигу Героїв Крут Віктор Ющенко закликав всіх до єднання навколо ідеї нашої держави, національної ідеї, ідеї єдності і сили України, повідомляє прес-служба Президента України.

Обговорити на форумі