друкувати


Газ для бюджетників і промисловості подорожчав вдвічі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-01-29 12:48:02

Національна комісія регулювання електроенергетики збільшила вартість газу для бюджетних організацій майже вдвічі – до 2020,25 грн. за тисячу кубометрів. Відповідне рішення було ухвалено на сьогоднішньому засіданні комісії.

Водночас голова Національної комісії електроенергетики Валерій КАЛЬЧЕНКО сьогодні заявляв, що ціни на газ для населення і бюджетних установ не підвищуватимуться. Про це він заявив відкриваючи засідання комісії.

КАЛЬЧЕНКО повідомив, що в жовтні 2008 року НКРЕ ухвалила рішення про підвищення цін на газ для населення і бюджетних організацій на 35%. Це рішення набуло чинності з 1 грудня 2008 року і було покликане збалансувати фінансовий стан НАК "Нафтогаз України". "Комісія вважає, що ця мета була досягнута, тому зараз немає підстав для подальшого підвищення цін на газ для цих категорій споживачів", - сказав КАЛЬЧЕНКО.

До сьогодні для бюджетних організацій встановлена ціни на газ у розмірі 873 грн. за 1 тис. куб. м.

Подорожчає пальне і для підприємств. НКРЕ ухвалила рішення збільшити граничний рівень ціни на природний газ для промислових споживачів, а також бюджетних організацій на 75,37% - до 2020,25 грн. за 1 тис. куб. м.

НКРЕ також окремо встановила граничний рівень ціни на газ для підприємств гірничо-металургійного комплексу і хімії на рівні 1 тис. 899,25 грн.

В Міністерстві палива та енергетики обіцяли, що ціни на газ для промисловості не будуть "шоковими". Про це перед засіданням Кабміну повідомив заступник міністра палива і енергетики Олег БУГАЄВ.

"Я не думаю, що підвищення цін на газ для промисловості України буде шоковим. Я не думаю, що нові ціни на газ вдарять по наший промисловості", - сказав він, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі