друкувати


Губить людей не пиво, а сурогат …

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-01-29 10:43:54

Не є таємницею, що однією з причин дочасної смерті значної кількості чоловіків далеко не пенсійного віку є надмірне вживання спиртних напоїв. Хвороба алкоголізму невиліковна для кожного, хто вже не уявляє свого життя без систематичного пияцтва.

У багатьох випадках люди йдуть у той світ й через інші хвороби, поява яких так чи інакше пов’язана зі зловживанням спиртними напоями. А деякі, хто ще мав певні шанси на життя, гинуть відразу після "передозування” або ж вживання алкогольного сурогату. На жаль, таких прикладів достатньо, аби бити на сполох. 14 січня цього року в Рожнятівському районі помер 47-річний чоловік внаслідок алкогольної інтоксикації. За кілька днів в Снятинському районі лікарі виявилися безсилими врятувати 54-річного чоловіка, смерть якого настала внаслідок отруєння алкогольними напоями. Аналогічну причину смерті – отруєння сурогатним алкоголем – лікарі констатували й у випадку з громадянином Польщі, доставленим в одну з франківських лікарень. Більше поталанило 48-річному жителеві Калуша, котрого медики практично повернули з небуття. Можливо, це пацієнт повернеться до нормального життя.

Доводиться констатувати, що свій “внесок” у руйнування людських доль роблять особи, які паразитують на чужій біді чи проблемах. Йдеться про підприємливих, хто заради власної наживи спокушає алкогольнозалежних напоями сумнівного походження. До прикладу, учора в Коломиї працівники міліції викрили осередок зберігання і збування прозорої рідини з запахом спирту. Правоохоронці задокументували факти реалізації цієї “горілки” за спокусливою ціною. З помешкання вилучено понад 70 літрів спиртовмісної рідини. Зараз з’ясовується, хто насправді верховодив підпільною гуральнею, адже є великі сумніви, начебто цей “бізнес” одноосібно провадила господиня, котрій вже за 70.

Так само правової оцінки дії 50-річної жінки-підприємця з Городенківського району, в чиєму торговому закладі працівники міліції виявили 76 пляшок горілки наразі невідомого походження, оскільки зовнішні атрибути цього роду “Столичної” ніяким чином не відповідають нормам легально виготовленої продукції. Вилучена партія спиртного спрямована на дослідження в Науково-дослідний екпернто-криміналістичний центр при УМВС в області.

У зв’язку з цим зауважуємо, Кримінальним кодексом України за незаконне виготовлення, зберігання або збут фальсифікованих спиртних напоїв передбачено покарання, пов’язане з позбавленням волі щонайменше на три роки, повідомляє ЦЗГ УМВС України в Івано-Франківській області.

Обговорити на форумі