друкувати


Ще на $10 000 подешевшають квартири в Києві

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-01-28 05:52:03

На думку експертів, за лютий середня вартість "розпродажу" квартир знизиться на 5%.

"Досить серйозно можуть подешевшати квартири, які продаються терміново за житейськими обставинами та ті, чиї господарі взяли іпотечні кредити і не змогли їх виплачувати. Очевидно, такі "гарячі" об'єкти і будуть найпопулярнішими", – зазначив директор одного із київських агентств нерухомості.

Інші експерти прогнозують значніше зниження. Директор АН "Столиця Плюс" В.КАШПАРОВ переконаний: "Швидше за все, до березня побачимо падіння вартості ще на 10%– такі серйозні темпи продиктовані майже нульовим попитом на житло". Йому вторить СТРІГУЛЬ: "Квартири "просядуть" мінімум на 10% до весни. Криза розвивається, і я поки не бачу об'єктивних передумов для стабілізації цін. З-за відсутності попиту квартири масово знімаються з продажу та здаються в оренду. Думаю, це хороший вихід для господарів перечекати лихоліття, адже криза не назавжди і після нього нерухомість знову почне дорожчати".

Якщо виходити з того, що щомісяця житло буде дешевшати на 10%, то через півроку пристойна "одиничка" буде коштувати $20 тис, "двійка" – $30 тис, а "трійка" – $ 45 тисяч.

Автор: Соломон ЛІБЕРМАН, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі