друкувати


Пенсійний фонд банкрут

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-01-28 03:28:52

Народний депутат, екс-спікер Арсеній ЯЦЕНЮК заявляє, що Пенсійний фонд на сьогодні – банкрут. Колишній спікер виступає за зміну пенсійного віку. Адже, за його словами, пенсійна система розвалилася.

"Якби не прямі дотації з держбюджету, то Пенсійний фонд просто б не виплачував пенсії", - заявив він у середу, 28 січня.

Він зазначив, що пенсії останнього місяця виплачені "за рахунок емісії НБУ і розміщення облігацій Мінфіну у фінансування Пенсійного фонду".

За словами ЯЦЕНЮКА, у 2004 році перед президентськими виборами, коли була запроваджена так звана доплата до пенсій, це стало першим кроком "до розвалу пенсійної системи".

Політик нагадав, що на сьогодні людей, які сплачують відрахування до Пенсійного фонду, набагато менше, ніж тих, які мають отримувати пенсії. За його словами, в такій ситуації "немає іншого виходу, як змінювати пенсійний вік". У зв’язку з цим ЯЦЕНЮК виступив за запровадження змішаної системи пенсійного забезпечення.

Раніше міністр фінансів Віктор ПИНЗЕНИК заявляв, що Пенсійному фонду не вистачає понад 5 млрд гривень. Для забезпечення його роботи кредит на таку суму потрібно взяти вже у січні, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі