друкувати


ЮЩЕНКО забрав ХОРОШКОВСЬКОГО в СБУ

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-01-28 01:33:58

Президент призначив керівника митниці першим заступником голови Служби безпеки. Іншим указом Президент збільшив кількість перших заступників голови Служби безпеки з одного до двох. В голови СБУ зараз є ще шість заступників.

У Службі безпеки вже оперативно відреагували на указ. В.о. голови СБУ Валентин НАЛИВАЙЧЕНКО заявив, що "рішення Президента про призначення ХОРОШКОВСЬКОГО заступником голови СБУ кардинально посилює боротьбу з корупцією і контрабандою".

У прес-службі зазначили, що таке кадрове рішення сприятиме мінімізації наслідків світової економічної кризи в Україні.

На новій посаді, за даними відомства, ХОРОШКОВСЬКИЙ відповідатиме за організацію роботи СБУ щодо захисту економічної безпеки держави і боротьбу з легалізацією брудних коштів.

До цього моменту ХОРОШКОВСЬКИЙ працював головою Державної митної служби України. Цю посаду він обіймав з грудня 2007 року.

Сьогодні з'явилася інформація про те, що Кабмін збирається відправити керівника митниці у відставку. Втім, цей документ поки не був офіційно оприлюднений.

За офіційною версією, звільнення ХОРОШКОВСЬКОГО пов'язане з різким падінням митних надходжень до державного бюджету.

Втім, за неофіційною інформацією ХОРОШКОВСЬКИЙ втратив посаду через свою "лояльність" до співвласника RosUkrEnergo Дмитра ФІРТАША, якого весь час критикує прем'єр ТИМОШЕНКО.

Нещодавно ХОРОШКОВСЬКИЙ спростував заяви прем'єра про те, що телеканал "Інтер" належить ФІРТАШУ та веде антиурядову агітацію.

Більше того, ХОРОШКОВСЬКИЙ розповів, що ТИМОШЕНКО зверталася до нього з пропозицією купити "Інтер", повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі