друкувати


До Євро-2012 МНС побудує в Україні 11 пожежних депо

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-01-28 11:09:59

МНС готове у визначений термін звітувати щодо питань, пов`язаних із підготовкою відомства до фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу, що відбудеться у 2012 році в Україні та Польщі. На цьому під час прес-конференції в Інформаційному центрі "Євро-2012-Україна" в Укрінформі наголосив заступник Міністра Валерій ТРЕТЬЯКОВ.

За його словами, МНС визначило для себе низку пріоритетних завдань щодо підготовки і проведення футбольного форуму в 2012 році. Зокрема, основними він назвав забезпечення пожежно-техногенної безпеки, попередження виникнення надзвичайних ситуацій під час заходу, а також створення і введення в дію системи екстреної допомоги за телефонним номером "112". "Належне проведення цього заходу, безумовно, наблизить нас до Європи. Треба робити все можливе, щоб Євро-2012 пройшло безпечно і на високому рівні", – сказав він.

В.ТРЕТЬЯКОВ також повідомив: згідно з розробленою концепцією щодо забезпечення безпеки і правопорядку під час проведення в Україні Євро-2012 передбачено створення системи запобігання пожежам та надзвичайним ситуаціям, а також низки заходів щодо попередження НС. "Фінансування цих заходів уже передбачено в держбюджеті на 2009 рік", – сказав він, додавши, що для системи "112" передбачено 625 млн. гривень, близько 670 млн гривень має бути виділено для будівництва і переоснащення пожежних депо. 5 таких депо планується побудувати у Києві, 3 – у Харкові, 2 – в Одесі та 1 пождепо – у Дніпропетровську.

В.ТРЕТЬЯКОВ відзначив, що основним завданням на сьогодні залишається якнайшвидше розпочати проектування цих об’єктів. У Харкові, Дніпропетровську та Одесі місцева влада вже виділила земельні ділянки під їх будівництво, а найближчим часом має буде вирішено питання із землею під будівництво пождепо у столиці. "Жодної затримки щодо технічних умов, експертизи і паспорту на об`єкт від МНС немає і не буде", – запевнив він. Посадовець також повідомив, що у рамках угоди про співробітництво між урядами України та Польщі відбулися двосторонні навчальні візити українських і польських рятувальників один до одного. Ще готується навчання фахівців МНС України у Швейцарії та Австрії, де проходив останній Чемпіонат Європи з футболу. "Ми будемо використовувати напрацювання і досвід країн, що вже приймали Чемпіонати Європи з футболу. Те саме ми повинні мати і в себе", – сказав В.ТРЕТЬЯКОВ, повідомляє прес-служба МНС.

Обговорити на форумі