друкувати


Колегія Івано-Франківської ОДА – підсумки 2008

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-01-28 11:08:55

На засіданні колегії обласної державної адміністрації підсумовано результати соціально-економічного розвитку Івано-Франківщини за 2008 рік та обговорено основні програмні дії для запобігання негативним наслідкам фінансово-економічної кризи в області. Учасники колегії також проаналізували виконання розпоряджень голови області, які знаходяться на чіткому контролі відповідних служб.

2008-ий у соціально-економічному розрізі для Івано-Франківщини, як і для цілої держави, стабільним був лише у першій половині року. Далі Україна почала пожинати плоди непопулярних рішень і заходів найвищої законодавчої і виконавчої державних влад. До того ж багато нещастя принесла прикарпатцям липнева стихія. Місцева влада доклала максимум зусиль, щоб допомогти постраждалим.

Тепер Прикарпаття справляється з труднощами, які має ціла Україна — скорочення робочих місць, інфляція, обмеження надбавок до зарплат, майже повне згортання підприємств будівельної галузі, кредитні проблеми, знецінення національної валюти. Все це тягне за собою значне зниження життєвого рівня та соціальні проблеми.

Як може допомогти місцева влада у такій складній ситуації? Голова обласної державної адміністрації запропонував головам районів та муніципалітетів зменшити ставки оподаткування для місцевих підприємців. Таким чином вдасться зберегти робочі місця, тобто зберегти відрахування до бюджетів.

Крім того, керівник області пообіцяв зустрітися з представниками дрібних підприємців, які мають кредити. На нараді з ними пан ПАЛІЙЧУК сподівається розробити план заходів для вирішення проблеми кредитування.

"Ми зараз готові стати посередниками у розмові між нашими банками і підприємцями щодо пролонгації кредитів чи інших запропонованих сторонами заходів, — заявив голова Івано-Франківщини. Форма колекторства в області повинна не бути допущена".

Керівник обласної державної адміністрації доручив доопрацювати основні антикризові заходи, які представив на розгляд колегії начальник головного управління економіки обласної державної адміністрації Володимир ПОПОВИЧ. Переглянуті та покращені дії затвердять на наступному засіданні колегії, повідомляє ОТБ "Галичина" .

Обговорити на форумі