друкувати


Новим главою РПЦ став митрополит Кирило

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-01-28 09:48:07

Російська православна церква обрала нового патріарха. Ним став митрополит Кирило. Митрополит Смоленський і Калінінградський Кирило став новим патріархом Російської православної церкви.

Він набрав більшість голосів на Помісному соборі, який відбувся сьогодні.

За кандидатуру Кирила проголосували 508 людей. Інший кандидат - митрополит Калузький і Боровський Климент - набрав 169 голосів.

Кирил став шістнадцятим патріархом Московським і всієї Русі.

Голосування проходило за допомогою бюлетенів. Підсумки голосування підвела рахункова комісія собору, очолювана митрополитом Єкатеринодарським і Кубанським Ісідором.

Ім'я нового патріарха було оголошене з амвона Храму Христа Спасителя. Про обрання нового настоятеля РПЦ віруючих сповістили шістнадцять ударів Великого царського дзвону Храму Христа Спасителя. У голосуванні на Помісному соборі, що проходило в Храмі Христа Спасителя у Москві, взяли участь 701 делегат собору з 64 країн світу - архієреї, представники духівництва і миряни. Вони обрали патріарха з числа двох кандидатів.

Митрополити Кирила називали найімовірнішим наступником Алексія ІІ. Патріарх Московський і всія Русі Алексій ІІ помер 5 грудня.

Нагадаємо, 25 січня Архієрейський собор обрав трьох кандидатів на Московський патріарший престол. Крім митрополита Кирила та Климента, було названо також митрополиат Мінського і Слуцького Філарета. Проте сьогодні він відмовився бути кандидатом на патріарший престол, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі