друкувати


Роботу — молодим!

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-01-27 03:40:42

На базі Надвірнянської районної державної адміністрації відбулося виїзне засідання на тему "Молодь і працевлаштування. Реальні підходи в період економічної кризи", присвячене молодіжним аспектам подолання фінансово-економічної кризи. Його організувало управління у справах сім’ї та молоді Івано-Франківської облдержадміністрації спільно з Івано-Франківським обласним молодіжним центром праці.

У роботі круглого столу взяли участь заступник голови Надвірнянської райдержадміністрації Роман Гурмак, директор Івано-Франківського обласного молодіжного центру праці Леся Аронець, директор Фонду підтримки підприємництва Надвірнянщини Іван Коцько, директор Надвірнянської художньої школи Ж. Бондаренко, голови районних молодіжних громадських організацій, представники районного центру зайнятості, журналісти тощо.

Учасники круглого столу проаналізували проблемні питання у сфері молодіжного працевлаштування, шукали шляхи подолання кризових проявів через спільні практичні дії органів влади, молодіжних громадських організацій. Зокрема, на засіданні закцентували увагу на необхідності розвитку молодіжних трудових загонів, залучення молоді до громадських робіт. Учасники також запропонували створити базу даних випускників надвірнянських філій вищих та спеціальних навчальних закладів для моніторингу їх подальшого працевлаштування.

Співрозмовники ознайомилися з реалізацією міжнародного українсько-молдовсько-російсько-польського проекту "Центри підприємливості проти безробіття". Директор обласного молодіжного центру праці Леся Аронець розповіла присутнім про його мету, завдання, напрями діяльності, проведені заходи, майбутні проекти та про заплановане підписання договору про співпрацю між новоствореним Центром підприємливості та Івано-Франківським обласним молодіжним центром праці, що забезпечить більш ефективну допомогу молодим людям у вирішенні проблеми працевлаштування. Така співпраця передбачатиме відповідні тренінгові програми, спільні заходи із застосування сучасних інтерактивних методик навчання молоді ефективної поведінки на сучасному ринку праці, основам заснування власного бізнесу тощо.

Автор: Марина ДУБИЧ
Джерело: Галичина
Обговорити на форумі